Ортодонтско лечение

ортодонтско лечение в софия

Ортодонтското лечение, по-известно като лечението с брекети, има за цел да бъде възстановена хармонията между позицията и функцията на зъбите в рамките на дъвкателния апарат, което води до съществена визуална промяна и подобряване на външния вид на пациентите.
С ортодонтско лечение се разрешават проблеми, свързани с неправилната позиция на зъбите и захапката, както и проблеми с долночелюстната става. Това е един от най-ефективните инструменти в естетичната дентална медицина и намира приложение както самостоятелно, така и в комбинация с друг вид лечения, ако случаят е по-сложен или пък се търси начин за минимално инвазивна намеса.

Six Months Smile (6MS) – бързо решение за възрастни пациенти

6MS представлява алтернатива на конвенционалното ортодонтско лечение. При него се третират единствено проблеми в естетичната зона (видимата част на усмивката), а срокът за носене на брекетите е 6 месеца. Системата е подходяща за лечение само на възрастни пациенти и е създадена така, че да отговаря на техните изисквания и нужди – да бъде бърза и дискретна. Всички елементи в системата – от брекетите до дъгите, се изработват с цвета на зъбите, така че пациентът да не изпитва притеснение и неудобство от тяхното носене.