SKYN concept е една от най-съвременните философии за изработване на фасети, корони и други керамични конструкции, които детайлно копират формата и текстурата на естествените зъби. Тя се основава на схващането, че няма по-голямо съвършенство от несъвършенството, което природата е създала. От специална галерия с модели на естествени зъби се избира най-подходящата форма за конкретния пациент. Изработват се техни точни копия (това са същинските скинове), които се подреждат директно в устата на пациента, като така се определя и оптималната позиция спрямо характеристиките на цялото лице.

Denta Consult е една от малкото клиники у нас, която прилага в практиката си SKYN концепцията. Екипът ни е преминал специално обучение при основоположника й – бразилеца Пауло Кано и има завършени вече редица случаи.

Какви са предимствата на SKYN concept?

Естествени и пак естествени – изкуствената симетрия се забелязва с просто око. Копирайки анатомията на истинските зъби, SKYNs копират и някои дребни несъвършенства, които обаче са от голямо значение, за да може реконструираните зъби да изглеждат добре, без да личи, че има корекция.
Дигитални, бързи и прецизни – техниката на традиционните отпечатъчни материали e заменена с изключително точен дигитален отпечатък. Denta Consult е единствената клиника, работеща със специална техника за копиране на анатомията на естествени зъби, която позволява направата им в собствена зъботехническа лаборатория. Така спестяваме много време и средства на нашите пациенти;
Бели, без да са изкуствени – SKYN concept позволява използването на по-светли цветове на възстановяваните зъби, без да личи, че има лекарска намеса;
Широко приложими – SKYN концепцията може да се използва в почти всички клинични ситуации. Тя се прилага както за изработването на фасети и корони, така и за възстановявания върху зъбни импланти.

Подобни статии