Керамичните фасети са един от вариантите за естетично лечение, при което чрез минимална намеса се постига подобряване на формата, цвета и хармонията на зъбите. Ако Вашето желание е да имате по-балансирана, по-бяла или просто по-различна усмивка, зъбните фасети са идеалното решение за Вас. Въпреки че са много нежни и крехки, те стават много устойчиви и здрави след залепването си към зъбния емайл. Когато усмивката се възстановява чрез фасети, пациентът може да избере техния цвят и промяната ще бъде постоянна.

DSD (Digital Smile Design) – Дигитален дизайн на усмивката

Усмивката е емоция, изразена чрез лицето. По тази причина и дизайнът на усмивката винаги започва от анализ на чертите на цялото лице. Само по този начин можем да определим идеалната позиция, размер и форма на зъбите, както и да възстановим баланса и хармонията между тях. Дигиталният дизайн ни дава възможност да симулираме бъдещата усмивка, така че да видите как ще изглеждате още преди лечението да е започнало.

Често задавани въпроси
Как протича лечението с фасети?

Първата стъпка е преглед, след който се прави планиране на бъдещата усмивка с помощта на дигитален дизайн (DSD). Следва подготовка на зъбите – отнемане на минимална част от тяхната повърхност и снемането на отпечатък. Финалната стъпка се състои в залепване на керамичните фасeти чрез спазването на стриктен адхезивен протокол. Оттук нататък фасетите и зъбът стават едно цяло.

Какво представлява подготовката на зъбите? Каква част от повърхността се отнема?

Подготовката на зъбите за поставяне на керамични фасети се състои в минимално отнемане (между 0,2 и 0,5 мм) от най-повърхностния им слой – емайла.

Какво представлява залепването на фасетите?

Керамичните фасети се залепват за зъбите чрез спазването на стриктен адхезивен протокол. По този начин се гарантира тяхната устойчивост.

Необходима ли е специална поддръжка след поставянето на фасети? Какво се случва, ако зъб, на който е поставена фасета, се разболее?

Зъби, на които са поставени керамични фасети, изглеждат и се усещат така, както се чувстват и естествените зъби. Те не изискват по-специална поддръжка и хигиена от тази на естествените зъби. Лечението се провежда както при естествени зъби.

Колко фасети са необходими, за да имам нова усмивка?

В зависимост от това колко широка е усмивката на конкретния пациент, за пълна промяна на нейната видима част, трябва да се поставят между 8 и 10 фасети.

Променят ли цвета си с времето керамичните фасети?

Фасетите не потъмняват и не се оцветяват.

Каква е цената на прегледа и консултацията в Denta Consult?

Първоначалният преглед и консултацията са на стойност 60.00 лв.

Каква е цената на керамичните фасети?

Цената на 1 бр. керамична фасета в Denta Consult е на стойност 800.00 лв.

Подобни статии