Д-р Пиер Димитров

Досущ като името му, и личността на Пиер е повече от цветна и атрактивна. Истинска находка е да намериш човек, който на 25 и малко да има толкова хъс и визия за това как да се развива. Стажува още в студентските си години в три столични клиники. От тогава датира страстта му към кореновите лечения и убедеността му, че всеки зъб е уникален и съхранява невероятна история.

Д-р Пиер Димитров е димпломиран лекар по дентална медицина от 2016г. Той е част от екипа на DentaConsult от своята пета година като студент във ФДМ, МУ София. Занимава се специализирано с кореново лечение и възстановителна стоматология, подпомогнати от дентален оперативен микроскоп.

Преминал е и продължава да посещава редица следдимпломни обучения и курсове, много от които заедно с д-р Асен А. Маринов. Заедно преминават специализирани курсове в областта на функцията на дъвкателния апарат и оклузия в Букурещ, Румъния (Function & Occlusion; Dr. I. Verdes), дигитална стоматология и естетика с керамични фасети (SKYN Concept; Dr. Florin Cofar, Dentcof). Д-р Пиер Димитров преминава индивдуално обучение в провеждането на ендодонтско лечение и релечение с помощта на микроскоп в Амстердам, Холандия (Endodontic Coaching Program; Dr. Roberto Cristescu, EndoEnzo), посещава курсове, свързани с адхезивно възстановяване на дъвкателни зъби в Католическия Унивестиет в Льовен, Белгия (Prof. Marleen Peumans; Dr. Gianfranco Politano), посещава учебния център на GC (GC Europe), взима участие в четвъртото издание на форума M.Vision Academy в Украйна, където е отличен с награда с презентацията си на тема индиректно адхезивно възстановяване на дъвкателни зъби.

Д-р Пиер Димитров

„Щастлив съм, че съм част от екип, който ме мотивира да давам всичко от себе си“.

Д-р Димитров води собствени курсове в дентална клиника DentaConsult, на тема работа с кофердам – God DAM it!, което привлече вниманието на много колеги и студенти по дентална медицина. Курсът вече има четири издания, едното от които с изцяло студентска аудитория. Последното издание се проведе в Пловдив по покана на д-р Венцеслав Станков. Д-р Димитров води и практически курсове в областта на ендодонтията.

– “Радвам се, че имам възможността да съм част от екипа на DentaConsult, защото се чуствам свободен да развивам интересите и идеите си ежедневно. Щастлив съм, че колегите ме мотивират да давам 110% от себе си в лечението на нашите пациенти!” – допълва още д-р Димитров.

Д-р Димитров проявява засилен интерес към много сфери от денталната медицина – гнатология и оклузия, дентална ергономия и работа на 4 ръце, дигитална стоматология, зъботехника и др.