Д-р Асен Маринов Jr.

Завършва дентална медицина във ФДМ, София.
Интересите му са насочени към съчетанието на дентална имплантология с функционална дентална медицина и естетика.
Завършва Basic Curriculum при д-р Юстина Вердеш – обучение, акредитирано от Института на Славичек във Виена – VieSID. В практиката си се придържа към протоколите на Славичек за диагностика и функционално лечение на дъвкателния апарат.
Посещава курсовете на Доусън.

Завършва програма към Malo Clinic Education в Португалия за рехабилитация на цяла челюст с импланти Nobel Biocare.

Завършва всички нива за морфология на зъбите и функционален моделаж при Stephan Provencher.

Преминава Мастър програма при проф. Паоло Кано за въвеждането на дигиталните технологии във възстановителната дентална медицина. Успешно развива семейна дентална практика и ръководи зъботехническата лаборатория към нея в град София. В ежедневната си практика съчетава съвременните дигитални технологии с класическите методи на лечение в денталната медицина.

Д-р Асен Маринов –JR

„Няма по-голяма радост от това да работиш с цялото си семейство в екип“.

Той разбива мита, че рутината задължително върви в комплект с бели коси и дълбоки бръчки. Съсредоточен и силно концентриран в работата, Асен JR придава ново звучене на определението „професионалист”. Винаги в крак с новостите в сферата на функционалната и естетична дентална медицина, той заразява всички с желанието си непрекъснато да се развива. Не е случайност, че иновациите, съвременните методи на лечение с или без зъбни импланти, модерната техника в клиниката и зъботехничната лаборатория на Дента Консулт София са негова стопроцентова заслуга.

Срещайки го за пръв път, едва ли ще предположите, че втората голяма любов след съпругата му Катерина и двамата му сина Антон и Никола, са сърфът и маунт байкът. Според запознати, третата е фотографията.

Професионални интереси:

  • Функционална дентална медицина
  • Естетична дентална медицина
  • Мукогингивална хирургия
  • Дентална имплантология
  • SKYN