Дентално здраве

Възстановяване на денталното здраве

Вторият етап е този на възстановяване на здравето в устната кухина. Първо ще се погрижим за всички биологични проблеми: кариеси, зъбна плака, възпаление, пародонтални и гингивални проблеми и др. След това ще се погрижим за функционалните проблеми – корекция на захапката, правилната позиция на челюстта и мускулния баланс, ще отстраним и структурните проблеми – ще поставим импланти на мястото на липсващите зъби или ще извършим ортодонтско лечение, за да възстановим правилната им позиция.

При приключването на този етап зъбите на пациентите са функционално стабилни и структурно здрави, а това са условията, нужни за следващия етап – този на естетичните корекции. Пациентите, които не проявяват интерес или нямат нужда от подобряване на външния вид, могат да приключат лечението си до тук.

Импланти

Импланти. Ние не завиваме винтове, ние лекуваме хора! Цялостни решения с импланти за зъби в Дента Консулт - София. Зъбните импланти могат да заместят напълно естествените зъби. Тяхната роля е да възстановят функцията и естетиката в случаите, в които липсват един или повече зъби. Имплантът е съставен от три части: титаниев винт - аналог на зъбния корен, надстройка - заместваща зъбното пънче, и корона - видимата част на зъба.

Пародонтално здраве

Пародонталното лечение има за цел да възстанови биологичното здраве или естетиката в устната кухина.

Кореново лечение

Няма нищо по-добро от вашите естествени зъби. Затова и подходът ни е винаги да се стремим да ги запазим.

Консервативно възстановяване на зъби

Вследствие на развитие на кариес част от тъканите на зъба се разрушават. Най-добрият начин те да бъдат възстановени, е като имитираме това, което природата е създала.

Ортодонтско лечение

Ортодонтското лечение, по-известно като лечението с брекети, има за цел да бъде възстановена хармонията между позицията и функцията на зъбите в рамките на дъвкателния апарат, което води до съществена визуална промяна и подобряване на външния вид на пациентите.

Преди и след