Запазете си час в АМ Дента Консулт

Попълнете удобен за вас ден и час, в който бихте желали да ни посетите. Наш служител ще се свърже допълнително с Вас, за да потвърди посочения час.
 


 
Изберете удобен за Вас ден*:
Изберете удобен за Вас час*:
* Задължителни полета
Благодарим Ви за коректното попълване на информацията.

Зъбни коронки

 Чрез зъбните коронки се възстановяват разрушени в по-голяма степен зъби. Зъбите трябва да са с качествено лекувани зъбни корени без периапикални изменения /грануломи/. Когато зъбнoтo пънче e унищоженo тo може да бъде изградено директно /направо/ от денталния лекар или да бъде изработено в лаборатория и след това фиксирано. Отгоре се поставя зъбна коронка.

Зъбните коронки меже да бъдат от метал, от пластмаса и метал, от порцелан и метал /металокерамични/ и съвременни - само от порцелан или порцелан върху циркониево кепе. Когато се възстановява само видимата повърхност на зъба говорим за зъбни фасети.

Представяме Ви възстановяване на изтрити /абразирани/ зъби с керамични коронки. Естетиката е възстановена в пълна степен. Тези коронки е желателно да се използват при витални /живи/ зъби с непроменен цвят. Праговото препариране на зъбите е задължително.

По съвременен вариант е зъбите да се възстановяват с керамични зъбни коронки върху циркониеви кепета или т.н.прес керамика. Те са препоръчителни при зъбни пънчета с променен цвят. Циркония неутрализира променения цвят на зъбното пънче. Праговото препариране на зъбите отново е задължително.

Металокерамичните коронки са най-често използвани поради по-ниската им цена. Масово се прилагат в денталната медицина. Те също са естетични, но не могат да удовлетворят професионалистите и пациени с по-развито усещане за естетика. 

Нашите специалисти ще обсъдят с Вас различни варианти - алтернативи. Ще Ви кажат във Вашия конкретен случай предимствата и недостатъците на всяка една технология. Накрая Вие ще можете да вземете своето самостоятелно решение.