Запазете си час в АМ Дента Консулт

Попълнете удобен за вас ден и час, в който бихте желали да ни посетите. Наш служител ще се свърже допълнително с Вас, за да потвърди посочения час.
 


 
Изберете удобен за Вас ден*:
Изберете удобен за Вас час*:
* Задължителни полета
Благодарим Ви за коректното попълване на информацията.
Начало Услуги Зъбно протезиране Силиконови "меки" зъбни протези

Силиконови "меки" зъбни протези

През последните години много нашумяха т.н. меки, силиконови зъбни протези. За Ваше съжаление нашето отношение към тях е негативно. Тези протези могат да се огъват, но това съвсем не означава, че са меки. Техните ръбове често се изработват много тънки и за нас те режат като нож. Най-големия им недостатък е, че те нямат опорно задръжни елементи, които да осигуряват тяхната стабилност по време на функция. В резултат на това тънките им и остри крила се забиват в гингивата /венеца/ и предизвикват остри и хронични, травматични възпалителни процеси в резултат на които костта около зъбите се възпалява и започва да намалява. Тогава ние денталните лакари казваме, че имате травматичен пародонтит. Пластмасата за тези протези може да се използва при зъбни протези на стави, но това е съвсем друго нещо. Друг недостатък е, че на тях не могат да се правят поправки - репаратури т.е. не могат да се добавят зъби при нужда - /при допълнително изваждане на собствени зъби/.

Представяме Ви един характерен случай при носене на такава протеза, който попадна при нас. Понеже Вие не сте професионалисти, спокойно може да го покажете на Вашия зъболекар и да го помолите да направи своя коментар за увредените пародонтални тъкани и последствията за Вашите собствени зъби.